INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Повече пакети с храна за най-бедните

Пакети с хранителни продукти и хигиенни материали, както и топъл обяд ще има за най-бедните българи. Социално слабите домакинства ще бъдат подпомогнати и с карти за детска кухня за децата, както и с най-необходимото за новородените. Това предвижда проект на наредба за разпределение на помощта по Програмата за храни и материално подпомагане за периода 2021-2027 г., който е пуснат за обществено обсъждане.

Пакети с храни и хигиенни материали ще получат хората, които отговарят на изискванията за получаване на помощи за отопление, които получават помощи за отглеждане на дете, хора с над 90% степен на увреждане, семейства с доходи под линията на бедност, както и други социално слави граждани с материални лишения.

В програмния период 2021-2027 г. е договорен почти два пъти по-голям ресурс за даване на помощи в натура, което означава, че помощи ще получат повече хора. Подпомагането с хранителни продукти и пакети с хигиенни и почистващи материали ще достига ежегодно до около 530 хил. души, пише в мотивите към наредбата.

Подпомагането с топъл обяд целогодишно ще достига до 50 хил. души, които са с ниски доходи и имат ежедневна нужда от питателна храна. За около 10 хил. новородени деца ще бъдат осигурени пакети с най- необходимите бебешки принадлежности. Помощта е предназначена за новородени от бедни семейства, които получават социални помощи. Карти за детска кухня ще получат 10 хил. деца от 10 месеца до 3 годишна възраст от бедни семейства, които получават различни форми на подпомагане.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 22.07.2021 г. 15:22 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x