INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Подобрена „Пфайзер“, влияеща и върху Омикрон – не по-рано от март

Подобрената ваксина на „Пфайзер“, която ще влияе и върху Омикрон, ще бъде готова не по-рано от март. Това каза изпълнителният директор на „Пфайзер“. Целта е ваксинирането срещу Ковид да е веднъж годишно, а не да има подсилващи дози през кратък период от време.

„Това, на което се надявам, е да има ваксина, която ще трябва да се прилага веднъж годишно – така както и много други препарати“, каза той.

Целта на „Пфайзер“ е новият препарат, който разработва, да покрива щама Омикрон, но без да „забравя“ и останалите разновидности на коронавируса.

Междувременно – бурни протести във Франция срещу ваксинационните паспорти – от утре, всички над 16 години, ще могат да влизат в заведение само срещу такъв документ, здравните услуги също ще бъдат достъпни само за ваксинирани.

В Швеция също имаше мащабни демонстрации срещу ваксинационните паспорти. Днес протести срещу ваксините са планирани в Белгия и САЩ.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 23.01.2022 г. 10:44 ч.

Източник: БНТ

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x