INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Подготвят басейн „Приморски“ за отваряне

От днес започна поетапно почистване и дезинфекциране на басейните на плувен комплекс Приморски и подготовката им за допускане на спортуващи при спазване на определените епидемиологични мерки.

Според заповед на кмета Иван Портних, се допускат посещенията на самостоятелни плувни комплекси и басейни, без да се разрешава функционирането на прилежащите към тях търговски обекти, при спазването на редица противоепидемични мерки. Сред тях е провеждането на задължителен филтър на входа, като на всички посетители се измерва телесната температура.

Персоналът задължително трябва да носи защитни маски за лице и ръкавици, да се извършва дезинфекциране след всеки посетител на използваните принадлежности (чадъри, шезлонги, столове, гардероби и др.), да се създаде организация за недопускане струпването на много хора едновременно в общите помещения (съблекални и тоалетни).

Разстоянието между шезлонгите на два чадъра в площите на открито около басейните трябва да бъде най-малко 4 метра, а когато единият чадър се ползва от повече от двама члена на едно семейство – минимум 8 метра. Един чадър ще може да се ползва от не повече от две лица или членовете на едно семейство.  Не се допуска работата на водни атракциони, включително и такива за деца.


Публикувано на 05.05.2020 г. 12:40 ч.

Още по темата: