INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Почина сценографът на Народния театър Милена Пантелеева

Народен театър „Иван Вазов“ публикува съобщение по повод кончината на сценографа Милена Пантелеева

„Скъпи колеги и приятели, с прискърбие ви съобщаваме, че днес ни напусна един изключителен творец и професионалист – сценографът Милена Пантелеева. Сътвореното от нея оставя ярка следа в историята на Народния театър, особено с работата й в представленията „Неодачници“, „Колко е важно да бъдеш сериозен (Години по-късно)“ и „Някъде в този живот“. Пандемията и принудителното спиране на работата на театъра не й позволиха да завърши последния си проект на първата ни сцена – „Капитал(на) грешка“ с режисьор Иван Пантелеев.

Благодарим ти, Милена, за отдадеността, човечността и професионализма! Светъл път и поклон! Екипът на Народния театър поднася искрени съболезнования на близките, роднините, приятелите и колегите на Милена Пантелеева“, пишат от първата ни трупа. От Съюза на артистите допълниха, че поклонението ще бъде на 14 август, петък, от 14:00 ч. в храма „Св. Седмочисленици“.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 11.08.2020 г. 13:51 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x