INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Пенсионерите с добавка от 50 лв. и през май

Допълнителни 50 лева към пенсиите и за месец май ще получат пенсионерите. Средствата са в размер на 104 400 000 лева и ще бъдат изплатени на всички пенсионери независимо от размера на техните пенсии, заяви премиерът в оставка Бойко Борисов по време на извънредното правителствено заседание.

Близо година правителството осигурява добавката от 50 лева за възрастните хора и разходите за нея вече надхвърлят 1 милиард лева, подчерта Борисов.

Той напомни още, че в условията на пандемия подкрепа получават не само българските пенсионери, но и работещите на първа линия в борбата с COVID-19, както и бизнесът.

Допълнителната сума ще бъде изплатена на близо 2 100 000 пенсионери. Тази подкрепа е част от пакета със социално-икономически мерки, които правителството реализира заради пандемията.

В рамките на днешното заседание правителството прие и друго решение, съгласно което Министерството на образованието и науката получава управлението върху имоти – публична държавна собственост, намиращи се в столичния район „Младост“. Досега имотите са управлявани от Министерството на отбраната и Министерството на културата.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 22.04.2021 г. 15:21 ч.

Източник: БТВ

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x