INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Пенков: От 1 юни ще се издават само електронни рецепти

От 1 юни ще се издават само електронни рецепти. Това каза на брифинг зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков.

„Издадени съм към 100 000 електронни рецепти, от които само 3000 не са били изпълнени. Установихме, че все още болничната система не е напълно готова. Накрая, когато изписват пациента, винаги дават рецепта, а със сега действащата уредба не би трябвало тази рецепта да има възпожност за използване в аптека.

Това ни накара да се обединим около идеята да отложим до 31 май стартирането само на електронни рецепти, за да дадем възможност на колегите от болниците в страната да въведат този софтуер и да бъдат обучени по отделенията“, коментира д-р Пенков.

По думите му това решение тръгва към „Държавен вестник“. „Надяваме се да бъде обнародван в петък, така че до края на май ще важат всички видове рецепти. Това е последното отлагане. От 1 юни ще бъдат само електронни рецепти“, подчерта той.

Д-р Нели Нешева от Управителния съвет на Българския лекарски съюз заяви, че ще поканят всички болнични лекари.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 05.05.2021 г. 14:53 ч.

Източник: Агенция Фокус

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x