INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Директорът на „Александровска“: Най-големият ни дарител е Пеевски

Директорът на „Александровска“ проф. Костадин Ангелов е безкрайно впечатлен от дарителската вълна за болницата, която ръководи. Той определи помощта като невиждана досега и като събитие, за което никога не е вярвал, че ще се случи. Най-големият дарител на лечебното заведение и тук се оказва депутатът Делян Пеевски.

„Имаме депутати, бизнесмени, които са най-големите дарители. Най-големият сред тях е депутатът от ДПС Делян Пеевски. Сумата, която той дарява е за медикаменти, за консумативи, апаратура и благодарение на тях дооборудваме интензивните си отделения”, каза проф. Ангелов.

За „Александровска болница“ досега Пеевски е дарил близо 400 000 лева.

Депутатът осигури за лечебното заведение безвъзмездно маски, шлемове и облекла, както и анестезиологичен апарат на стойност 115 000 лв. Направи и парично дарение от 220 000 лв. От тях 70 000 лв. за финансово подпомагане на медиците на първа линия, а с останалата част от сумата болницата закупи така нужните в кризата респиратори.

„Хубавото, което мога да кажа е, че вече имаме пациенти, които сме изкарали от тежките състояния и превеждаме в Инфекциозно отделение за долекуване. Имаме и такива, които сме изписали, но и такива, които загубихме. Битката невинаги е равна, но ние даваме всичко онова, което е нужно от нас за да победим”, заключи директорът на УМБАЛ „Александровска”.

За него най-тежкият момент в битката досега е бил да види как една майка оцелява, а синът й издъхва от коварния вирус пред очите й без тя да може да го изпрати. Именно затова той накара мнозина да настръхнат, когато отправи послание към българите да бъдат дисциплинирани по празниците, за да не превръщаме болниците в морги.


Публикувано на 19.04.2020 г. 17:30 ч.

Източник:Dariknews

Още по темата: