INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Пеевски дари 50 000 лв. на БАН за изследвания за COVID-19

Дарител номер едно в държавата Делян Пеевски продължава с личната си подкрепа за най-голямата кампания за българското здравеопазване в борбата срещу разпространението на коронавируса. След като преведе 4 милиона лева за медицинска апаратура, маски, защитни облекла и тестове на повече от 25 болници в страната и подпомогна медиците, които работят на първа линия срещу заразата, днес депутатът от ДПС дари и 50 000 лева за изследвания на учените от Българска академия на науките в борбата срещу коронавируса.

Само преди дни стана ясно, че български учени започват работа по ваксина срещу Ковид-19. Три екипа участват в българската разработка – работна група от Института по микробиология на БАН, ръководен от доц. Андрей Чорбанов, екип на Медицинска академия и екип от Софийския университет.       

Пеевски дари и апарат за PCR тестове на „Пирогов“.

Цял клас абитуриенти също предоставиха средства на спешната болница в размер на 740 лева. Учениците от 12 клас в столичната гимназия „Проф.Иван Апостолов” написаха на медиците:

„Смятаме, че в такива времена е важно да подадем ръка на нуждаещите се и да докажем, че сме заедно срещу Covid 19. Поради обстоятелствата най-вероятно няма да имаме изпращане, ето защо ние решихме да дарим тези пари на болница „Пирогов“. Нека всички сме здрави и се подкрепяме!“, пожелават момчетата и момичетата.

Сдружението „Обединени срещу COVID-19“ задели 674 000 лева за битката със заразата, а фирмата „Алтерко роботикс“ предостави апаратура за дезинфекция на въздуха срещу вируси на 7 болници.


Публикувано на 25.04.2020 г. 11:00 ч.

Източник: Standartnews

Още по темата: