INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Първа ЕГ Варна отбелязва рожден ден с виртуален концерт

На 11 май Първа езикова гимназия празнува своя рожден ден! Любимата на много варненци гимназия отбелязва своите 55 години с виртуален концерт. С почит и признателност към първите, поставили основите преди 140 години, с ентусиазъм и творческо вдъхновение за настоящето, с мисъл за бъдещето. С гордата равносметка за изминалия път, с вярата и всеотдайността сега, с вдъхновяващата устременост в утрешния ден.

В най-голямата зала си дават среща настоящи и бивши възпитаници, звучат думи на признателност, заживяват спомени, отправят се артистични и музикални поздрави. Всеки един от възпитаниците на гимназията е имал своите незабравими 5 години в Първа и така – цели 55 години!

От сайта на Първа езикова гимназия, 1eg.eu, директорът й, Веселин Василев, поздрави учениците, учителите и приятелите на училището с думите:

„Радвам се, че през тези години ние, по мое скромно мнение, не само успяхме да удържим високо вдигнатата летва, но и да я повдигнем още повече, умножавайки успехите в науката, културата, спорта, изкуството, във всички възможни области, защото това е най-типичното за езиковата гимназия – широкият спектър от подготовка, от обща култура и познания, които тя дава на своите ученици.

Само напред и нагоре!“


Публикувано на 11.05.2020 г. 17:04 ч.

Автор:Г.Стоянов

Още по темата: