INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Събират пари за построяване на паметник на Никола Спасов

Един от култовите привърженици на Черно море Илко Петров – Джулиани е поел инициатива за издигането на бюст паметник на Никола Спасов на стадион “Тича”, пише “Мач Телеграф”. По негово предложение от края на миналата година е започната кампания за набиране на средства, с които да се издигне паметника.

Бившият наставник на “моряците” си отиде от този свят внезапно на 23 ноември миналата година на 61 години. Огромното желание на привържениците е при оформянето на бюста Никола Спасов да бъде с адмиралския мундир и адмиралската шапка, които облече след спечеления финал за Купата срещу Левски през 2015 година, а впоследствие варненци грабнаха и Суперкупата. Като футболист бате Кольо, както го наричаха феновете, има 86 мача и 46 гола за Черно море.

Още на двубоя утре срещу Ботев (Пловдив) на стадиона във Варна ще бъдат поставени три кутии за набиране на средства. Едната ще бъде в сектора от страната на по-старите фенове, а другите два в секторите, в които се намират агитките, водени съответно от председателя на фен клуба Иван Михайлов и Христофор Христов.

Отделно започна и кампания за набиране на средства по банков път за построяване на паметника на името на дъщерята на Никола Спасов – Вероника Спасова.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 04.05.2021 г. 13:46 ч.

Източник: Sportal.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x