INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Пандемията остави без работа най-много жени и младежи

Пандемията е причина за загубата на четири пъти повече работни места в света, отколкото във финансовата криза от 2008 и 2009 г., твърдят от Международната организация на труда /МОТ/, Агенцията по заетостта на ООН, съобщава БНГЕС.

Миналата година 8,8% от отработените часове са се „изпарили“, което се равнява на 255 000 000 работни места на пълен работен ден, казва Гай Райдър, генерален мениджър на МОТ.

„Това е най-сериозната криза за света на труда от Голямата депресия през 30-те години на миналия век. В резултат на това, има огромна загуба на доходи от еквивалент на работа на повече от 3000 милиарда евро 4.4% от световния БВП. Това е драматична цифра“, коментира Райдър. Според данни на Международната организация на труда, най-засегнатите категории са младите хора и жените. Докато най-пострадалите сектори са хотелиерството, ресторантьорството, търговията на дребно и производството като цяло.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 26.01.2021 г. 07:45 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x