INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Пациенти във Великобритания чакат по 50 часа за легло в болница

В британските болници пациентите чакат по близо 50 часа, докато се появят легла в здравното заведение, пише The Independent.

Пациенти от различни английски болници казват, че са чакали повече от 40 часа в отделението, където са били оставени с линейка. В същото време болничният персонал отбеляза, че това вече е ежедневие. Освен това е имало случаи, когато пациентите в линейка са чакали 13 часа, за да стигнат до спешното отделение.

Tова се отнася както за възрастни, така и за деца, включително тези с психични проблеми. Така се оказва, че зимната здравна криза вече е настъпила.

В една от болниците тийнейджър със сериозно психично разстройство чака почти два дни в спешното – именно защото няма достатъчно легла в отделението, което се занимава с подобни разстройства при децата.

При това подобен прилив обикновено се случва само през зимата, а тази година е няколко месеца по-рано. Сега 91% от всички болнични легла в Англия са заети, докато прагът е 85%. Британските лекари посочват, че идващата зима ще бъде трудно изпитание за цялата система. И се чудят дали тя може да се справи. Те настояват британското правителство да признае потенциалната криза и да подкрепи здравната система.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 19.10.2021 г. 09:43 ч.

Източник: Труд

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x