INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

„Отровното трио“ с призив за обединение

Призив за съгласие преди изборите около няколко основни цели отправиха от „Отровното трио“ към основните опозиционни формации.

Инициативата подета от триото има за цел, обединение на партиите, които имат шанс да влязат в следващото НС. На Фейсбук страницата си те призоваха за публично деклариране на съгласие около три точки – обещание на формациите, че няма да влизат в явна или скрита коалиция с ГЕРБ, да подкрепят текстове за изваждане на прокуратурата от съдебната власт и установяване на контролни механизми над главния прокурор и да отстояват евроатлантическата ориентация на страната.

Заради очевидния неуспех да убедим основните политически сили, които имат шанс да влязат в следващото Народно събрание, да създадат общ модел или съюз срещу едноличната власт в страната, предлагаме една последна възможност за общо съгласие. Тя трябва да даде представа на българските граждани за бъдещите действия на народните представители, които те ще излъчат в бъдещия парламент„, се казва в обръщението на Триото. Последен шанс за съгласие визира три отправни точки за постигането му:

  1. Нито една от съгласилите се партии и коалиции няма да влезе в явна или скрита коалиция с Бойко Борисов и ГЕРБ, като очевиден носител на едноличната власт в България.
  2. Всяка от подкрепящите партии и коалиции приема добросъвестно да преговаря и гласува текстове, с които вади прокуратурата от съдебната власт и установяват контролни механизми над главния прокурор на България.
  3. Всеки един от субектите ще отстоява евроатлантическата ориентация на страната, като отчита на първо място интересите на България. Ще защитава парламентарната република.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 05.02.2021 г. 19:52 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x