INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Отпуснаха 2,25 млн. лева за варненски болници

Съветниците от комисията по здравеопазване към Общинския съвет във Варна дадоха съгласието си за отпускане на над 2,25 млн. лева от местната хазна за ремонти, апаратура и програми на няколко варненски лечебни заведения.

Най-много средства – близо 1,25 млн. лева, бяха гласувани за „Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания д-р Марко А. Марков“.

Предвижда се те да бъдат инвестирани в пристройка, надстройка, реконструкция и фасадно оформление на База 1 на лечебното заведение в кв. „Аспарухово“.

Около 329 000 лв. са необходими на Специализираната болница по акушерство и гинекология във Варна за нова апаратура, отстраняване на проблемите по съществуващата ВиК мрежа и изпълнение на профилактични програми.

Други 250 000 лв. бяха одобрени за ремонтни дейности и оборудване на АМЦСМП “Проф. д-р Д. Стаматов” – дъщерно дружество на АГ болницата, където доста пациентки проследяват бременността си.

От спешен ремонт се нуждае покривът на ДКЦ IV – Варна, стана ясно още на днешното заседание. В сградата, строена през 1972 г., се помещават и специализираните кабинети на Онкоболницата със скъпоструваща апаратура. Съветниците дадоха съгласието си от местната хазна да бъдат отпуснати 200 000 лв. за изпълнение на строително-ремонтни работи на покрива.

Други 150 000 лв. бяха одобрени за проектиране на неотложен ремонт на Специализираната болница по очни болести. Лечебното заведение се управлява от Медицинския университет във Варна, но сградата е собственост на Община Варна. Затова е необходимо тя да бъде реконструирана със средства от местната хазна.

Съветниците дадоха съгласието си в бюджета на Община Варна за следващата година да бъдат планирани около 80 000 лв. без ДДС за изграждане на асансьорна уредба в „ДКЦ V – Света Екатерина“. Това е единственото общинско лечебно заведение без асансьор, бе изтъкнато още на днешното заседание.

Всички тези финансови въпроси ще бъдат разгледани и от ПК „Финанси и бюджет“. Окончателното решение какви средства да получат лечебните заведения ще вземе Общинският съвет.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 02.12.2021 г. 17:40 ч.

Източник: 24 Часа

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x