INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Отпускат още средства в подкрепа на малкия и среден бизнес

Служебното правителство отпуска още 108 милиона лева в подкрепа на малките и средни предприятия в кризата, обяви министърът на икономиката Кирил Петков. По думите му програмата в подкрепа на бизнеса ще нарасне на 1,2 милиарда лева, но не всички средства ще са грантови.

На извънреден брифинг след края на последното заседание на кабинета преди изборите икономическият министър Кирил Петков обяви, че кабинетът увеличава драстично парите в подкрепа на малки и средни предприятия, пострадали от кризата.

По Плана за възстановяване и устойчивост, който служебният кабинет обещава да представи пред Европейската комисия до края на мандата си, в министерството на икономиката има програми за 900 млн. лв. за модернизация на бизнеса и 400 млн. – за индустриални зони.

Парите за малките и средни предприятия са общо 184 млн. лв. за почти 4000 малки компании с оборот до 500 000 лева, обясни Кирил Петков. По Плана за възстановяване икономическото министерство работи за увеличаване на парите за модернизация и подкрепа на бизнеса от 900 млн. на 1,2 млрд, разделени в програми за грантово подпомагане, дялово и дългово финансиране на иновативни компании.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 08.07.2021 г. 09:29 ч.

Източник: БНТ

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x