INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Отличиха Йотова с приза „Обединител на култури“

С почетното отличие „Обединител на култури“ беше удостоена вицепрезидентът Илияна Йотова в ежегодния конкурс „Светове и цветове“ на Съюза на испаноговорещите журналисти в България.

Званието се връчва на вицепрезидента за инициативата ѝ „Народността не пада там, дето знанието живей“. Това съобщиха от прессекретариата на президентството на Република България.

Илияна Йотова започна виртуалните срещи през 2021 г. в навечерието на 24 май като продължение на инициативите си с българите зад граница – „Будната България“, „Голи са без книги всички народи“.

„Народността не пада там, дето знанието живей“ се превърна в платформа за създаване на контакти и обмяна на идеи между различни професионални и творчески среди сред българите в чужбина и колегите им в България. Досега такива срещи Илияна Йотова проведе с български представители на творческите среди – поети, писатели, кинодейци от Северна и Латинска Америка, от Австралия и Африка, както и с експерти по информационни и комуникационни технологии със световен авторитет.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 04.01.2022 г. 17:29 ч.

Източник: Dariknews.bg

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x