INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Откриха шофьора, откарал с такси избягалия заразен с COVID-19 мъж

Полицията откри късно снощи шофьора, който днес е откарал с такси заразен с COVID-19 мъж, избягал от Университетската болница в Стара Загора до родното му село Паничерево, община Гурково. Това съобщиха за БТА от прокуратурата в Стара Загора.

Целият ден шофьорът беше издирван. Шофьорът е жител на ромския квартал „Лозенец“ в Стара Загора, живее на ул. „Околчица“ и е поставен под 14-дневна карантина. За близо час е бил контактен със заразения с
COVID -19 мъж.

Издирват се хората, с които е бил в контакт днес. Тази сутрин той е бил нает, за да откара избягалият от болницата мъж до ромския квартал в подбалканското село.

Днес изследват всички контактни със заразения мъж от село Паничерево, който по-рано вчера избяга от Университетската болница в Стара Загора и беше заловен от полицията. Това потвърди пред БТА областният управител на Стара Загора Гергана Микова, председател на областния оперативен щаб.

Петима жители от селото са заразени с COVID-19. От полунощ е забранено влизането и излизането от село Паничерево, община Гурково, област Стара Загора, на всички лица, пребиваващи на територията на населеното място. Това се посочва в заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. Хората с постоянен или настоящ адрес в село Паничерево, които се намират извън населеното място, могат да се приберат по домовете си в срок до 20.00 ч.


Публикувано на 15.04.2020 г. 08:40 ч.

Източник: dnes

Още по темата: