INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Премиерът Янев: Отговорността е на политиците

Отговорността е на политиците. Разбира се, историците имат своето важно място и своите задължения в работата на тази комисия. Това заяви премиерът Стефан Янев в отговор на въпрос след срещата с колегата си Зоран Заев.

В момента имаме прозорец на възможност да работим по нерешените въпроси. Стремежът ни е да създадем една благоприятна среда на доверие, приятелство, откровен разговор и открит диалог, която да спомогне на нашите специалисти да седнат и да намерят правилните решения, обясни премиерът.

Акцент във визитата на Зоран Заев е задълбочаването на двустранния диалог и перспективата за постигане на реален напредък в процеса на европейска интеграция на Република Северна Македония .

“България подкрепя европейската перспектива на РС Македония и възможностите за започване на разговори за предприсъединяване към ЕС. Ние твърдо поддържаме перспективата на РС Македония и Република Албания по пътя на тяхното присъединяване към европейското семейство“, подчерта премиерът.

“Работим заедно, разговаряме за решения, които да бъдат в интересите и на двете страни – само така бихме могли да имаме успешна реализация. Ние вярваме в европейските ценности и апелираме към българския народ за братска подкрепа, защото дължим това и на младите, и на бъдещите поколения, а и на сегашните. Вярвам, че ще намерим решенията“ , каза Заев.

Работните групи ще продължат разговорите и днес, тъй като премиерът Зоран Заев е получил покана да остане и тази вечер у нас, съобщи самият той по време на брифинга.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 17.06.2021 г. 15:28 ч.

Източник: bntnews.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x