INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Тошко Йорданов: От това как ще протекат консултациите, ще стане ясно дали ще има кабинет

“По основните приоритети, които ние имаме и които президентът смята за важни, нямаме разминавания. По мое разбиране по декларациите от останалите политически партии – ДБ, „Изправи се БГ! Ние идваме!“, до голяма степен БСП, както и ДПС, нещата са едни и същи за всички, независимо от отделните политически акценти. Ако успеем да стъпим на нещата, които ни обединяват, шансовете да има кабинет са добри.
Според това как ще протекат консултациите, ще стане ясно дали ще има предсрочни избори или ще има кабинет.“

Това заяви председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов след консултациите при президента Румен Радев за съставяне на кабинет.

Не търсим подкрепа от останалите политически партии, ще говорим на практична основа, отговорността за представяне на кабинет е наша, съставът на евентуалния МС също е наша отговорност, защото ние нямаме коалиционни партньори, ще има основни посоки, изтъкна Йорданов.

Партньор означава да сте с коалиция с някого, ние в коалиция с партии няма да влезем, ще проведем разговори и ще изложим нашите виждания кои са приоритетите пред страната, ако другите партии сметнат, че те покриват техните приоритети до някаква степен, ще преценят дали да подкрепят кабинета или не, каза още председателят на ПГ на ИТН.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 23.07.2021 г. 10:37 ч.

Източник: Труд

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x