INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

От днес в Китай влизат в сила по-високи цени на бензина и дизела

От днес в Китай влизат в сила нови по-високи цени на дребно на бензина и дизела. При бензина увеличението е с 300 юана (46,9 долара), а при дизела – с 290 юана (45,5 долара) за тон, се посочва в съобщение на Националната комисия за развитие и реформи.

Съгласно сегашния ценови механизъм, ако международните цени на суровия петрол се променят с повече от 50 юана за тон и останат на това ниво в рамките на 10 работни дни, цените на рафинираните петролни продукти като бензин и дизел на вътрешния пазар също се коригират.

Трите най-големи нефтени компании в страната – Китайската национална петролна корпорация (China National Petroleum Corporation), Синопек (China Petrochemical Corporation) и Китайската национална офшорна петролна корпорация (China National Offshore Oil Corporation), бяха помолени да поддържат производството и улеснят транспорта, за да осигурят стабилността на доставките.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 23.10.2021 г. 12:52 ч.

Източник: Радио Китай

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x