INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Районен съд-Варна остави в ареста 32-годишен мъж за кражба на таксиметров автомобил

Съдът уважи искането на прокуратурата и взе най-тежката мярка за процесуална принуда по отношение на 32-годишен мъж, спрямо когото на 5 февруари т.г. са предявени обвинения по чл.346, ал. 5 от Наказателния кодекс. Деянието се явява тежко умишлено, за което предвиденото в закона наказание е лишаване от свобода от 3 до 12 години.

Анализът на събраните материали и доказателства по делото водят съда до обосновано предположение за авторство на деянието. Обвиняемият е установен на място в хода на самото противозаконно отнемане на чуждия автомобил, като при залавянето му от полицейските органи се е опитал да избяга.

Обвиняемият е действал в състояние на силно повлияване от наркотични вещества. Според данните по делото, отнемането на таксиметровия автомобил е осъществено със заплаха и със създаване на опасност за живота и здравето на присъстващите.

32-годишният мъж няколко пъти е лекуван в психиатрично заведение и е диагностициран със зависимост към психоактивни вещества. Съдът счете, че с оглед непредсказуемото поведение на обвиняемия, след употреба на психоактивни вещества, съществува реална опасност той да се укрие или да извърши престъпление.

Съдебният състав наложи на 32-годишния обвиняем най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”. Обжалването на определението по мярката е в 3-дневен срок, като в случай на жалба делото бе насрочено пред ВОС за 12 февруари т.г. от 11 часа.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 08.02.2021 г. 21:02 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x