INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Осигурени са предпазни средства и дезинфектанти за с. Брестовица

Четирите потвърдени случая на COVID-19 в пловдивското село Брестовица станаха причина за взимането на допълнителни противоепидемични мерки. Кметът на община Родопи се срещна и с представители на общността, за да се обърне внимание на хората колко важно е да си останат по домовете.

От областния оперативен щаб нарекоха ситуацията „ново огнище“.

Павел Михайлов, кмет на общ. Родопи каза пред БНТ, че е взето решение за масова дезинфекция. Осигурени са 500 маски и 500 ръкавици, над 300 литра дезинфектант. Почти всеки ден ще се прави дезинфекция.

Кметът обясни, че на този етап не се налага въвеждането на КПП-та. В постоянна връзка са с началника РДВР Пловдив. Решението ще бъде негово и на областния кризисен щаб. Вчера той се е срещнал с хората, препоръките са да си стоят вкъщи и да се спазват всички мерки.

РЗИ започна тестване на контактните лица. Резултатите все още се очакват.

Кметът на с. Брестовица Любен Радев каза, че за сега ситуацията е спокойна. Всекидневно се чува със семействата. Жителите проявяват разбиране.


Публикувано на 29.04.2020 г. 07:09 ч.

Източник: БНТ

Още по темата: