INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Още нови жилищни сгради в и край курортните комплекси

Ново жилищно строителство ще има в курортен комплекс Златни пясъци“ на мястото на бившето автостопанство, където има два поземлени имота. За целта старите сгради, които са стопански постройки, ще бъдат премахнати и ще се образува нов имот. Това стана ясно по време на днешното заседание на съветниците от постоянната комисия „Архитектура и градоустройство.

Мнозинството гласува „за“, въпреки че се изказаха и мнения на съветници, че трябва да спре застрояването с жилищни сгради в курортите. По закон наредба 7 позволява да съществуват подобни сгради, а в този случай не се засяга растителността в района, аргументира се главният архитект на Община Варна Виктор Бузев.

План за регулация и застрояване за жилищна сграда и трафопост на главния път Варна- Свети Свети Константин и Елена одобриха по предложение на кмета общинските съветници от комисията „Архитектура и градоустройство“ към Варненския Общински съвет на днешното си заседание. Парцелът е извън курорта, между Евксиноград и Свети Свети Константин и Елена.

По време на постоянната комисия се изказаха мнения за старата слава на курортите Дружба и Златни пясъци. Становището е, че години наред от тогава до сега липсва общ градоустройствен облик. И проблемите в курортите били от времето преди приемането на Общия устройствен план през 2012 година.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 22.10.2021 г. 13:34 ч.

Източник: БНР

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x