INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

ОРГАНИЗИРАТ ВИРТУАЛНА ПАНОРАМА НА СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ВЪВ ВАРНА

анорамата на професиите и профилите в средното образование за предстоящата учебна 2020/2021 година ще се проведе виртуално, заради извънредното положение, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна.

Професионални гимназии, профилирани гимназии и средни училища от града ще представят с кратки презентации и видеа професиите и профилите, включени в техните учебни планове. Целта е кандидат-гимназистите и техните родители да направят своя информиран избор на образование, съобразен с тенденциите на пазара на труда.

На 11-ти май презентациите и видеата ще бъдат публикувани във фейсбук страницата „Виртуална панорамата на професиите и профилите в средното образование – Варна 2020“ и в сайта на Център за кариерно ориентиране – Варна. Обобщен мултимедиен материал ще бъде предоставен и на ръководствата на основните и средните училища за разпространение сред учениците.


Публикувано на 30.04.2020 г. 11:43 ч.

Източник: budnavarna

Още по темата: