INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Опасни ледени висулки в автоподлези във Варна

Ледени висулки, подобни на сталактити, от тавана на подлеза Шипка забеляза днес екип на Радио Варна. Подадохме сигнал за наличието им в районното кметство „Одесос” и до Община Варна.

Ледени образувания има и от тавана на другия по-голям автоподлез в центъра – този под Фестивалния и конгресен център, но по-малки и като брой и като обем. Отбихме се и до централния градски пешеходен подлез, където по стълбите откъм входа на Военноморския клуб често има локви в сухо време.

Там констатирахме само, че стълбите имат обледени участъци, но самият подлез е с множество компрометирани части – счупени плочки от мраморната облицовка, дупки в окачения таван и висящи необезопасени кабели.

Трябва незабавно да се премахват такива ледени образувания, защото са опасни; тези висулки изглеждат страховита; в подлеза Шипка има теч при всеки дъжд, а при силен дъжд се наводнява; състоянието на целия район около подлеза е занемарено – това споделиха работещи и минаващи до подлеза Шипка.

Ледените висулки на автоподлезите Шипка и на ФКЦ вече са премахнати, съобщи за Радио Варна заместник-кметът Атанас Христов подлеза Шипка

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 13.01.2022 г. 13:59 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x