INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Опашки и засилени проверки във варненските хипермаркети

Дълги опашки се образуваха пред магазини във Варна, само ден преди Коледа, още в обедните часове. Варненци се впуснаха в последни приготовления за празниците, а потребители в социалните мрежи, коментират, че ситуацията е подобна на много места пред търговските обекти, но опашките се изтеглят сравнително бързо.  

Припомняме, част от мерките за ограничаване разпространението на заразата от COVID-19, които големите търговски вериги трябва да стриктно да спазват, са въвеждане на пропускателен режим, удължено работно време и повече охрана.

В същото време започнаха и масираните проверки в магазини, хипермаркети и места за настаняване във Варна и областта. Само днес са съставени два акта за нарушения в търговски обекти за хранителни стоки, съобщи областният управител Стоян Пасев.

Основното, за което проверяват властите при проверките в магазините, е дали служители и клиентите носят лични предпазни средства. 

Пасев информира още, че през празничните дни хотелите и къщите за гости в курортите и региона ще бъдат отворени и също ще бъдат обект на засилен контрол.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 23.12.2020 г. 22:00 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x