INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Онлайн търговията с ръст във времето на пандемия

Пандемията от COVID-19 даде тласък за електронната търговия миналата година, но в различна степен за различни страни, установи проучване на ООН, цитирано от АФП.

„Въпреки че ще отнеме известно време, за да се получи пълната картина на въздействието на COVID-19 върху електронната търговия … редица събития сочат към силния ръст на електронната търговия през 2020 г.“, се казва в доклада на Конференцията на ООН за търговията и развитието (UNCTAD). Проучването обработва данни от седем държави – Австралия, Великобритания, Канада, Китай, Сингапур, Южна Корея и САЩ – представляващи около две трети от онлайн търговията.

Онлайн продажбите са се увеличили с 59% в Австралия, 46,7% във Великобритания, 32,4% в САЩ и 14,6% в Китай.

Оборотът се е увеличил с 22,4% през миналата година до 2,5 трилиона долара, в сравнение с увеличението от около 15% през 2018-19, казаха от UNCTAD.

За разлика от това, общите продажби на дребно са намалели с един процент.

„Тези статистически данни показват нарастващото значение на онлайн дейностите“, каза авторът на доклада Торбьорн Фредриксон пред AФП. В анализа се подчертава необходимостта страните, особено развиващите се страни, да използват такива данни, докато се възстановяват от пандемията, каза Шамика Сириман, ръководител на технологичния и логистичен отдел на UNCTAD.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 03.05.2021 г. 10:49 ч.

Източник: БНР

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x