INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Окръжни съдилища уважиха искове за близо 1,8 млн. лева на КПКОНПИ

Окръжните съдилища във Видин, Кърджали, Хасково и Плевен уважиха искове за близо 1,8 млн. лева на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество.

Почти половината от сумата се отнема от мъж и свързано с него дружество – малко под 950 000 лева, след разследване, че е участвал в организирана престъпна група за пране на пари. 

За парите се смята, че са придобити чрез измама, извършена във Франция с участието на хакери, пробили паролите на клиенти на френски банки.

Мъжът е осъден да заплати и съдебните разноски  от 21 000 лева. Решението е на Окръжния съд във Видин.

Три от исковете на комисията „Цацаров“ са по дела за разпространение на стоки без бандерол. Най-голямата отнета сума е почти 219 000, зад която се крият двуетажна къща в село Буковлък, два автомобила, парични суми и златни накити. Останалите са за по около 60 000 лева.

370 000 лева са отнети от семейство по разследване за измама. Мъжът се представял за пълномощник на компания за недвижими имоти, взимал пари срещу обещания за жилища.

Един от исковете – за малко над 63 500 лева, е срещу трафикант на хора.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 12.04.2021 г. 17:44 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x