INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Окръжна прокуратура – Варна с досъдебно производство за пожара в Рояк

Окръжна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство, свързано с пожар в дом за възрастни хора в с. Рояк с деветима загинали

Окръжна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство по чл. 330, ал. 3 от НК по повод пожар, възникнал в дом за възрастни хора в с. Рояк. При него са загинали девет души. Останалите обитатели на дома са били своевременно евакуирани.

Сигналът за инцидента е постъпил на 22 ноември 2021 г около 18,00 часа. Според първоначалната информация огънят е тръгнал от подпокривното пространство на сградата.

Веднага след потушаването на пламъците и обезопасяването на сградата, още снощи е извършен първоначален оглед на местопроизшествието.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Варна, с активното участие на служителите от ОД на МВР в града, работата по разследването на причините и обстоятелствата за възникване на тежкия инцидент и на причините, довели до смъртта на възрастните хора, продължава. Текат огледи, разпити на свидетели, назначени са пожаро-техническа, електро-техническа и съдебно-медицинска експертизи.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 23.11.2021 г. 12:10 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x