INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Около 1,5 млн. британци са засегнати от фалита на енергийни доставчици

Във Великобритания около 1,5 милиона потребители са засегнати от фалита на енергийни компании заради увеличаващите се цени на газа. След вчерашния фалит на Avro Energy и Green техните около 850 000 клиенти ще бъдат прехвърлени към други доставчици, повечето от които са с по-високи тарифи.

Правителството успокоява всички засегнати потребители, че ще продължават да бъдат снабдявани с електричество и газ след като енергийния регулатор Ofgem им назначи нов доставчик.

Директорът на Отдела за търговията на дребно към Ofgem Нийл Лоурънс заяви, че защитата на клиентите е приоритет номер едно. Наложеният таван на цените от регулатора също ограничава тарифите на компаниите за гражданите.

Енергийните доставчици обаче се оплакват, че при това положение изнемогват и понасят тежки загуби. Доста от по-малките фирми вече фалираха. Изчислява се, че около 1,5 милиона потребители вече са потърпевши от тези фалити.

Енергийният пазар във Великобритания бе засегнат на практика още преди последното покачване на цените на природния газ.

От повече от 70 енергийни доставчици в страната през 2018 година в момента са останали малко над 30. Експерти предричат, че до края на годината ще останат само 10.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 23.09.2021 г. 11:46 ч.

Източник: БНР

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x