INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Ограничават водата за Варна с още 500 000 кубика

През януари Варна ще получи още по-малко вода за пиене от язовир “Камчия”. Министерството на околната среда отпуска на морския град 2 млн. куб. м, докато през декември им дадоха 2,5. Това показва актуалният месечен график за използването на водите.

Количествата за Бургас също са ограничени, но се запазват в размера от декември – 3,5 млн. кубика. В същото време нивото на водата в язовира се е вдигнало. Към края на декември наличният полезен обем в “Камчия” е 28,1%, или 44,484 млн. кубика, докато месец по-рано е 32,590 млн. кубика.

Все пак Варна не е толкова ощетена за януари, тъй като в средата на декември министърът на околната среда е направил изменение в графика за язовира, с който ограничава допълнително водата за града до 1,5 млн. кубика.

От разясненията в графика става ясно, че Варна всъщност получава два пъти повече вода за пиене, отколкото би трябвало. А само за първите 10 дни на декември ВиК-то е изразходило 1 милион кубика, което е и причината количеството за месеца да бъде ограничено.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 09.01.2021 г. 21:09 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x