INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Обвинения и гаранции и за спътниците на Кристиан Николов.

Двамата спътници на 22-годишния мъж, причинил катастрофата с Милен Цветков, също получиха обвинения. Те ще отговарят пред закона за „съзнателно затаяване на истината”.

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност спътниците на 22-годишния Кристиан Николов, предизвикал катастрофата с Милен Цветков. Материалите са докладвани в Софийската районна прокуратура.

Обвинението срещу двамата е, че „съзнателно затаили истина по отношение на станали им известни факти и обстоятелства, свързани с предмета на доказване по друго наказателно производство (воденото срещу Кристиан Николов за предизвикано от него ПТП след употреба на наркотични вещества и причинена смърт на друг участник в движението)”.

Спрямо двамата обвиняеми са взети мерки за неотклонение – парична гаранция в размер на по 10 000 лева за всеки. Разследването продължава.

А междувременно днес съдът решава дали да остави Кристиан Николов за постоянно в ареста. Мярката ще бъде гледана по „Скайп”. Това означава, че Кристиан Николов ще бъде в ареста, а адвокатът, прокурорът и съдията в съдебна зала.  

Кристиан Николов е обвинен в причиняване смърт след употреба на наркотици.

Майката му вчера беше обвинена в това, че е предоставила джипа на сина си, който е бил употребил наркотици. На Десислава Николова беше наложена и парична гаранция от 100 000 лева.

Освен това от Европейския център за транспортни политики направиха инспекция на района на катастрофата. От центъра нямат отношение към разследването, но ако открият нередности, ще предадат доклад на Столичната община.

„Това е като разследването на самолетни катастрофи. След като стане, трябва да търсим защо”, коментира Диана Русинова, Европейски център за транспортни политики. „Всичко, което сметнем, че може да подобри пътната безопасност, ще го предложим”.

„Това, което правим е геодезично заснемане на съществуващото положение. Може да има липса на пътни знаци, маркировка, габарити – всичко това ще го дадем на общината”, заяви инж. Димитър Кирилов.

„Автомобилът на Милен Цветков е оценен с 5 от 5 звезди за сигурност. Не мога да ви отговаря на въпроса защо инцидентът е завършил така”, коментира още Русинова.


Публикувано на 22.04.2020 г. 16:55 ч.

Източник: NOVA

Още по темата: