INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Общо 43 души са пострадали при стрелбата в Перм

Броят на пострадалите по време на стрелбата в Пермския държавен национален изследователски университет в понеделник е 43 души. Само стрелецът, на когото е ампутирана едната подбедрица, е в тежко състояние, каза министърът на здравеопазването на Пермския край Анастасия Крутен на заседание на регионалното правителство, цитирана от TACC.

„Към днешна дата има 43 пострадали. От тях 12 души са в три болници в град Перм. В тежко състояние е само стрелецът, на когото едната подбедрица е била ампутирана във вторник вечерта. Състоянието му е нестабилно, изключително тежко. Всички останали 11 души са в задоволително състояние, също в задоволително състояние са и намиращите се на амбулаторно лечение “,- каза министърът.

Агенцията припомня, че най-тежко постаралите пациенти са транспортирани със самолет до клиники в Москва.

Младежът, организирал стрелбата в университета в Перм, след като е бил задържан, не е отговорил защо го е направил. Това е било съобщено във видео, публикувано в портала „МВР Медия“ от Константин Калинин, служител на „Пътна полиция“, който е неутрализирал и задържал нападателя.

„След изстрела той падна, аз изтичах до него и му фиксирах ръцете, след което му взех пистолета, той беше закачен на колана му, свалих също патрондаша и ножа и го изхвърлих настрани „, каза той. „Попитах го защо го е направил, но той не ми отговори. Той ме помоли да му сваля маската, защото се задушавал. И аз го попитах как се казва и той ми каза името си.“

Според Следствения комитет (СК) на Русия, в понеделник студент, който се е намирал на територията на една от сградите на Пермския държавен национален изследователски университет, е открил огън. По време на ареста той е оказал съпротива и е бил ранен. По факта на стрелбата е образувано наказателно дело за убийството на две или повече лица. Според Министерството на здравеопазването на Русия, в резултат на трагедията са загинали шест души, а над 40 човека са пострадали.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 22.09.2021 г. 09:55 ч.

Източник: Агенция Фокус

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x