INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Община Варна ще инвестира над 2,5 млн. лв. в стадион “Спартак” и “Локомотив”

Община Варна ще осигури средства за завършване на ремонта на стадион “Спартак“, за да може спортното съоръжение да получи лиценз за организиране на двубои на професионално ниво.

Съветниците от финансовата комисия към Общинския съвет одобриха предложението на кмета за отпускане на над 2,57 млн. лв. с ДДС от местната хазна за реконструкция на съществуващи трибуни, писти, подходи на стадион “Спартак“ и за цялостен ремонт на теренната настилка на стадион “Локомотив“. Крайното решение за финансирането ще бъде взето от Общинския съвет.

По предварителни разчети реконструкцията на стадион “Спартак“ ще струва близо 1,95 млн. лв. , а на терена на стадион “Локомотив“ – почти 627 хил. лв. , в това число проектиране, строителен надзор и др. 1,2 млн. лв. от средствата ще бъдат осигурени от тазгодишния бюджет. Останалата част в размер на 1,375 млн. лв. ще бъде заложена в бюджета на община Варна за 2022 г.

На днешното заседание стана ясно, че през март Зоналният съвет на БФС е забранил организирането на спортни мероприятия на територията на комплекс “Локомотив”, тъй като е опасен и състоянието му застрашава здравето на състезателите. Клубът е принуден да наема спортни съоръжения за провеждане на футболни състезания на седем детски гарнитури, участващи в различните първенства под егидата на БФС.

Затова е необходимо възстановяване на изкуствената настилка на терена на спортен комплекс “Локомотив“, позволяващ безопасното провеждане на тренировъчен процес и спортни състезания на детско-юношеската школа.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 11.06.2021 г. 15:56 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x