INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Община Бяла изгражда четири повдигнати пешеходни пътеки

Четири нови повдигнати пешеходни пътеки ще бъдат изградени в Бяла по улица „Трифон Милушев“. Участъкът е сравнително прав и е предпоставка за развиване на висока скорост от страна на водачите, което затруднява пресичането на пешеходците. По новите нормативни уредби преди поставянето на такъв топ пешеходни пътеки е необходимо да се изготви проект, който да се съгласува с всички институции. Кметът инж. Пеньо Ненов подписа договор с Агенция „Пътна инфраструктура“, по силата на който Агенцията изгражда четирите пешеходни пътеки, а Общината финансира поставянето на пътна и вертикална маркировка (пътни знаци).

Пешеходните пътеки са разположени на следните места:

  • на кръстовището за пазара за грозде;
  • пред пожарната;
  • под парка до ВиК – Бяла;
  • на изхода на град Бяла, в посока гр. Обзор;

Разположението на новите е визуализирано на картата по-долу.

Пътното движение по улица „Трифон Милушев“, която е част от републиканската пътна мрежа, е много интензивно, особено през летните месеци. „Трифон Милушев“ пресича Бяла и жителите на цял един квартал се налага ежедневно да пресичат пътното платно. С изграждането на повдигнатите пешеходни пътеки, тяхното придвижване ще е по-безопасно, а водачите на автомобилите няма да имат възможност да развиват висока скорост.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 30.03.2021 г. 17:50 ч.

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x