INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Днес обсъждат връщането на учениците от 5-ти до 12-ти клас в училище

Днес министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, на образованието Красимир Вълчев и главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, ще обсъждат завръщането на учениците от 5-ти до 12-ти клас в училище.

Крайното решение ще бъде взето вероятно около 15-ти януари, когато ще е ясно какъв ефект върху епидемичната обстановка са оказали празниците и отворените преди седмица ясли, детски градини, както и класните стаи за учениците до 4-ти клас.

Връщането на по-големите ученици ще стане поетапно от 18-и януари, ако епидемичната обстановка в страната позволи това.

„Ние се надяваме да се запази положителната динамика за намаляване на броя на заразените, намаляване на броя на хоспитализираните. Ако тя се подобри, ще пристъпим към поетапно връщане или по-точно към вариант на редуване – една част от учениците да бъдат вкъщи, друга част да се върнат. Обсъждаме с министъра на здравеопазването, ще разрешим някои дейности като държавните изпити по професия, олимпиадите“, коментира преди дни министър Красимир Вълчев.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 11.01.2021 г. 07:25 ч.

Редактор: Миглена Йовчева

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x