INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Премиерът и синдикатите КНСБ и КТ „Подкрепа“ обсъдиха „Марица Изток“

Министър-председателят Стефан Янев разговаря с ръководствата на КНСБ и КТ „Подкрепа“. Поводът е бъдещето на комплекса „Марица Изток“. На срещата освен премиера е присъствал и енергийният министър Андрей Живков. Срещата е проведена в бърз порядък по искане на двата синдиката, съобщи служебният министър на труда и социалната политика Гълъб Донев.

“Предстои колегите от министерството на енергетиката и синдикалните организации да проведат среща с КЕВР, тъй като предстоят новини за функционирането на ТЕЦ „Марица Изток“ 2 и мините“ , обясни Донев.

“Работим бързо, оперативно, така че да се вземат решения в полза на работещите в мините и енергетиката и да послужат за това енергийната система да работи бързо и без сривове“ , допълни министърът.

„Проблемът е национален и трябва да бъде решаван с цялата отговорност. Настояваме за прозрачност как се развива Планът за възстановяване и устойчивост в енергийната му част, която в момента нямаме“, каза президентът на КНСБ Пламен Димитров и допълни, че българите чакат отговори какъв ток ще има и на каква цена.

Президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов заяви, че синдикатите отиват на среща с представителите на КЕВР, за да обсъдят въпроси за ТЕЦ „Марица Изток“2, касаещи цените на тока и парното.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 23.06.2021 г. 16:59 ч.

Източник: bntnews.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x