INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Шефа на Държавен фонд „Земеделие“ е разследван за данъчни престъпления

Новоназначеният шеф на Държавен фонд „Земеделие“ Борис Михайлов е оправдан по всички обвинения, съобщи говорителят на служебното правителство Антон Кутев.

По-рано днес предходните управляващи от ГЕРБ казаха, че новоназначеният шеф на Държавен фонд „Земеделие“ е разследван за данъчни престъпления.

“Да, срещу него са водени дела, през 2008 г, но наказателното производство е прекратено. Водени са дела, но са приключили. Това е първа сага, през 2013 г. Михайлов завежда дело срещу прокуратура, осъдил е прокуратурата за това, което му е причинено за десетки хиляди левове. Следващият документ е изпълнителен лист – 45 000 лева да се изплати от прокуратурата. Всички тези неща колегите от ГЕРБ ги знаят“, каза Антон Кутев.

Обвиненията са абсолютно политическа форма. Не са избрали верния човек, допълни той.

Опитах се да намаля корупцията и благодарение на това бях атакуван. Сега се опитвам да премахна корупцията във Фонд „Земеделие“. Сега ще си търся правата пред съда, заяви самият Михайлов.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 23.06.2021 г. 16:46 ч.

Източник: bntnews.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x