INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Новите шофьорски курсове с рестарт от 11 май

От 4 май е възстановен достъпът от учебните автошколи до информационните системи на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. От 8 май, петък, ще започне и записването на нови курсисти, а от 11 май ще се даде началото на нов обучителен курс. Това обяви Малинка Бондаренко, зам.-председател на Съюза на българските автомобилисти, цитирана от БНР.

В средата на март шофьорските курсове бяха преустановени заради обявяването на извънредното положение. Почти два месеца и изпити по кормуване от ИА „Автомобилна администрация“ не се провеждаха.

Бондаренко изтъкна това, че браншът пострада. С бъдещите шофьори можеше да продължат дистанционно теоретични занимания, както при други обучения, но и те бяха спрени. Според нея дори с предпазните мерки практическите часове можеше да продължат, тъй като таксиметровите служби например не спряха дейността си.

„Курсистите трябва да се научат да управляват автомобила, да спазват правилата за движение и да разсъждава, когато шофира, но броят часове не са гаранция, че водачът във всяка бъдеща ситуация ще реагира отговорно и адекватно“, коментира още зам.-председателят на СБА.


Публикувано на 05.05.2020 г. 16:37 ч.

Източник:dnes

Още по темата: