INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Новият хит в интернет „Корона чао“

Кавър на популярната „Бела чао“ на македонския актьор Драган Спасов-Дац и композитора Александър Митевски е направен за един ден. „Корона чао“ взриви социалните мрежи. Само за денонощие видеото е събрало почти 400 000 гледания в youtube.

„Всичко е направено за добро настроение и с много любов. Клипът е сниман под карантина, в домовете на участниците, без професионални камери и осветление. Сниман е с телефони, а монтажът е на музикалния екип. Част от ежедневните „сериали“ на Дац и Митевски във фейсбук. Насладете се и пейте с нас“, пишат авторите.

Дац е един от най-известните театрални и филмови актьори в Северна Македония. Възпитаник е на факултета по драматично изкуство на Скопския университет „Св. св. Кирил и Методий“. От 1992 до 2016 година работи в Драматичен театър-Скопие, а след това е част от трупата на Македонския народен театър.

Митевски е известен певец, композитор и автор на тестове на песни. С неговата „Есенни листа“ Даниел Каймакоски участва в „Евровизия“ през 2015 г.

Дац и Александър Митевски признават, че един куплет от песента „Корона чао“ е вдъхновен точно от Бойко Борисов, който прави забележка на репортерка, че кашля.

Това не е първият проект на двамата. Миналата година те направиха дует за музикалния фестивал в Скопие, който след това получи и италианска версия от тенора Благой Наумоски.

В клипа на „Корона чао“ участва и Брастет Скопие. Това е съвсем нова формация, която се събира през миналата година, но вече има огромна популярност.


Публикувано на 26.04.2020 г. 16:27 ч.

Автор: М.Йовчева

Още по темата: