INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Нова автогара ще има Бяла през 2022

Дългоочакваната за черноморския град Бяла нова автогара ще бъде открита т.г. Очакванията са тя да заработи още за началото на летния сезон. Това каза кметът на Община Бяла Пеньо Ненов в предаването „Новият ден“ на Радио Варна. Тя ще се намира на мястото на някогашната автогара, в близост до главния път Варна-Бургас.

Изпратени са писма до областните управителите на област Варна и Област Бургас, имаме одобрението им, очакваме да излязат окончателните показатели на държавния бюджет за 2022 г., за да можем да съставим нашия бюджета и за да заложим средствата и да я направим, каза Ненов.

„От две години водим разговори със собствениците на сегашната автогара, но те не бяха насочени към развитие на автогарата. Предложихме няколко варианта да я реновираме и модернизираме, да заработи, да ни я дадат за няколко години напред. Но, не можахме да стигнем до разбирателство. Затова предприехме този план на действие за създаване на нова автогара с нов план за управление, нова маршрутна схема. Теренът на бъдещата общинска автогара в Бяла е на 100 метра от главния път, той е собственост на общината и към него вече е изградено кръгово движение.

От екипа на Ненов се надяват още в 2022-ра година туристическия да се снабди с увеличен екип и нова сграда на Спешната помощ.

5 1 vote
Article Rating

Публикувано на 04.01.2022 г. 10:19 ч.

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x