INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Пътна полиция с нова акция за проверки в малките населени места

Пътна полиция продължава да следи за шофьори, които си позволяват да седнат зад волана след употребата на алкохол и наркотици. В рамките на пет дни – от 8 до 13 януари, са били установени над 13 хиляди различни нарушения по пътищата. Това съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков от Пътна полиция на брифинг.

От днес до 20 януари у нас ще се проведе специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение в малките населени места. Операцията е планирана на база анализ на пътнотранспортния травматизъм от началото на годината в страната, който показва, че повече произшествия настъпват в малките населени места и на пътищата, които ги свързват.

Проверяващите ще следят основно за недопускане на управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол или наркотични вещества, както и от неправоспособни водачи.
В големите градове също ще има засилено полицейско присъствие, но акцентът там ще е върху уязвимите участници в движението по пътищата.

Статистиката сочи, че от началото на годината са възникнали 54 пътнотранспортни произшествия с участието на пешеходци и това налага да се работи в тази посока, допълни още Близнаков.
Той подчерта, че идните дни полицейските екипи ще продължат да работят усилено, за да подпомагат движението заради влошената метеорологична обстановка.

В рамките на пет дни 66 водачи са употребили наркотици и са седнали зад волана, 117 са случаите на водачи, употребили алкохол. Над 18 хиляди са случаите на превишена скорост

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 15.01.2021 г. 18:24 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x