INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Номинират екипа на ДТ „Стоян Бъчваров“ за златен знак за заслуги към Варна

Екипът на ДТ „Стоян Бъчваров“ ще бъде номиниран от кмета на Варна Иван Портних за удостояване с почетен знак за заслуги към Варна – златен, по случай 100-годишнината на театъра. Най-големите отличия на Варна се връчват на празника на града – 15 август. Това стана ясно снощи, след финала на юбилейния спектакъл „100“, с режисьор Боян Иванов, хореограф Татяна Соколова и сценограф Елица Георгиев.

„Честит празник, уважаеми театрали, желая Ви пълни сцени и пълни зали. И още няколко пъти по 100 – творчество, обич и признателност! Бъдете здрави, ценени и обичани“, обърна се кметът към екипа на ДТ „Стоян Бъчваров“ по случай юбилея.

Той допълни, че продължава работата по проекта за основен ремонт на сцена филиал, която трябва да бъде реконструирана и модернизирана. По случая празника Даниела Димова, директор на ТМПЦ, получи Почетен плакет на кмета, а Веселина Михалкова – артистичен директор на ДТ „Стоян Бъчваров“ -картина на театралната сграда, дело на художника Владин Владев.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 13.04.2021 г. 14:24 ч.

Subscribe
Notify of
guest
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x