INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Нинова: Връщаме мандата 10-15 септември, ако няма съгласие за кабинет

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви днес, че вижда обозрим срок за връщане на получения мандат за формиране на правителство 10-15 септември, ако на разговорите с останали партии не бъде постигнато съгласие за кабинет. Целта на това забавяне е да бъде приета актуализацията на бюджета от Народното събрание.

БСП ще настоява да бъдат съкратени сроковете за предложения преди второ четене на актуализацията на бюджета, каза Нинова.

Тя уточни, че ще изчака да чуе позициите на поканените на разговори, за да стане ясно дали все пак може да се стигне до разбирателство за кабинет, но разговори за противодействие на Covid кризата и ниските доходи са наложителни.

„Очевидно е, че след интервюто на Слави Трифонов настроенията започват да се променят. Имаме избор – или веднага да върнем мандата, ако днес за последно чуем, че няма да има подкрепа, или да проявим отговорност и да го задържим, докато не намерим отговор на тези най-важни въпроси за българския народ. Ние избираме второто.

Затова ще направим следното от днес нататък. Първо, поканите за срещи към другите партии остават – да кажат кой иска редовен кабинет, кой не иска и защо. Второ, на тези срещи, ако не постигнем като последен опит съгласие, поне да проявим разум и да формираме мнозинството на промяната, което в кратки срокове да направи актуализацията на бюджета“, каза Нинова в парламента преди срещата с представители на „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

Нинова заяви, че „БСП за България“ ще положи всички усилия, за да състави редовен кабинет.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 29.08.2021 г. 14:03 ч.

Източник: БНР

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x