INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Нинова: Ще вземем най-доброто решение за България

Три варианта пред левицата за мандата за кабинет.

На Национален съвет БСП решава дали да приеме мандата за съставяне на правителство, който се очаква да бъде връчен от президента Румен Радев на 5 май. А преди това левицата отбелязва Деня на труда в Борисовата градина в столицата с митинг-концерт под наслов „Достоен труд – достоен живот“, организиран от Националния съвет на БСП, Градския съвет на партията, в-к „Дума“ и младежкото обединение на БСП.

Днес партията отбелязва и 130 години от организираното социалистическо движение в страната.

Нинова заяви, че Националният съвет на БСП ще вземе най-доброто решение за България.

На митинг-концерта тя посочи, че „моделът Борисов“ все още не е разрушен и призова за общи усилия политическите партии това да се случи. Нинова заяви, че БСП са подали ръка на новите партии в парламента, но не пропусна да отбележи, че част от действията им са учудващи:

Лидерът на БСП определи днешния ден като исторически:

„Напълно разбираме отговорността пред България и пред народа си. И ви уверявам, че след малко Националният съвет ще вземе най-доброто решение за отечеството и за хората. Изразявам пред нас опасение, че загледани всеки в своята малка, егоистична партийна битка, ще пропуснем голямата промяна. Защото днес на България трябват, не партийци, а държавници. И мисля, че смело, отговорно и честно, можем да кажем, че ние имаме своята визия как да се развива България“.

По-рано днес тя посочи три варианта – връщане на мандата, съставяне на правителство с лидер Корнелия Нинова или предлагане на кабинет с ограничен мандат, който ще има предимно експертен състав. Преди това депутатът Борислав Гуцанов – член на Изпълнителното бюро на социалистите, коментира за „Хоризонт“, че БСП ще подходи отговорно, но не се плаши и от предсрочни избори:

„Категорично БСП е готова за предсрочни избори. Това няма да ни изненада“.

Преди важните решения този следобед БСП отбеляза 1 май в Борисовата градина в столицата с митинг-концерт под наслов „Достоен труд – достоен живот“. Организиран бе от Националния съвет на БСП, Градския съвет на партията, в-к „Дума“ и младежкото обединение на БСП.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 01.05.2021 г. 14:00 ч.

Източник: БНР

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x