INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Нинова: Надяваме се да има кабинет след изборите

Снимка: БНТ

„Не говорихме с конкретни имена за служебен кабинет. Оставихме този разговор за по-късно“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след консултациите при президента Румен Радев.

Отиваме на предсрочни избори най-вероятно на 11 юли, това крие риск за ниска избирателна активност, даваме си сметка за това, както и за отговорността за третия мандат, коментира още тя.

В този парламент нямаше диалог, надделя партийното его, желанието да се отиде спешно на избори, за да се спечелят още повече гласове. Това политическо късогледство доведе до тази ситуация, обясни Корнелия Нинова.

Тя припомни, че още от началото на връчването на мандатите БСП е заявила подкрепа за втората политическа сила за 4 – 5 неща. Надяваме се разумът да надделее и да има кабинет след следващите избори, акцентира още Нинова.

„Ние сме партия, в която решенията се вземат от колективните органи. Решение за участие в правителство взема единствено Националният съвет на партията. При нас решения еднолично не се вземат“, уточни тя.

5 1 vote
Article Rating

Публикувано на 05.05.2021 г. 12:51 ч.

Източник: БНТ

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x