INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Николина Ангелкова призова всички да отидем на българското море

Министърът на туризма Николина Ангелкова призова от трибуната на Народното събрание всички да отидем на българското море, особено по празниците за 24 май. Тя благодари на депутатите, че са подкрепили властта, в усилията да подпомогне БГ туризма.

Както министърът припомни, с отпадането на извънредното положение утре/13.05./ хотелите ще могат да отворят.

Ангелкова отчете, че утре се очаква ЕК да излезе с единни правила за Европейския туризъм.

Министърът заяви,че се отпускат ваучери за туризъм за хората на първа линия в борбата с коронавирусната инфекция. Въвеждат се също така и мерки за насърчаване и на чартърите.

С 12 месеца се удължава срокът за туроператорите, които да предлагат ваучери. Очаква се също така това лято да са намалени цените на чадърите и шезлонгите.

До отмяна на извънредното положение както в България, така и в рамките на целия ЕС всички чужденци, които влизат на територията на страната, така и българите, които пътуват в чужбина и се завръщат, подлежат на 14-дневна карантина, припомни обаче Ангелкова. Затова и утрешното решение на ЕК е важно, по думите и.


Публикувано на 12.05.2020 г. 20:30 ч.

Автор: Г.Стоянов

Още по темата: