INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Науката и иновациите са водещи за справяне с кризата

ЕС стартира кампания за набиране на дарения – “Глобални действия срещу коронавируса”

Европейският съюз обедини усилия със своите глобални партньори, за да даде старт на кампания за набиране на дарения – „Глобални действия срещу коронавируса“, съобщи представителството на ЕК в София, цитирано от БТА.

Комисар Мария Габриел, чийто ресор са иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта приветства инициативата, подчертавайки водещата роля на науката и иновациите за справяне с кризата.

“Научни работници и изобретатели от всички страни работят ежедневно за намирането на решения за опазването на живота и здравето на хората. За да подпомогнем техните усилия, Европейският съюз, заедно със Световната здравна организация и международни партньори, отправяме призив за разработване и осигуряване на равен достъп до качествени, ефективни и достъпни диагностика, лечение и ваксина против коронавируса”, заяви Мария Габриел.

С цел набирането на средства в подкрепа на това начинание Европейският съюз и неговите партньори ще организират световен маратон за поемане на ангажименти за дарения. Държавите и организациите по света се приканват да поемат ангажимент в помощ на постигането на целта от 7,5 милиарда евро първоначално финансиране, съобщават още от представителството на ЕК

Изследователи и изобретатели от цял свят работят усилено за намирането на решения за спасяването на човешки живот и за опазването на нашето здраве.

Кампанията ще стартира на 4-ти. ЕК  отправя покана и към публични личности, бизнес партньори, филантропи, артисти и граждани да допринесат за повишаване на осведомеността относно тази глобална кампания за ангажименти за дарения. Събраните средства ще бъдат разпределени в три направления: диагностика, лечения и ваксини.


Публикувано на 26.04.2020 г. 14:48 ч.

Източник: БТА

Още по темата: