INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Националният съвет на БСП се събира на 17 април

Изпълнителното бюро на БСП свиква присъствено заседание на Националния съвет на БСП на 17 април /събота/ за обсъждане на актуалната политическа обстановка в страната, анализ на изборните резултати и предстоящи решения в Народното събрание.

Междувременно, в отворено писмо до лидера Корнелия Нинова пловдивски социалисти поискаха от нея да понесе отговорност за изборните резултати и да подаде оставка като лидер на БСП, 

В Пловдив БСП е трета политическа сила и има два мандата в новия парламент. Нинова, която е водач на пловдивската листа, все още не е обявила официално дали ще се възползва от този мандат или ще предпочете да е депутат от София. 

Третият в листата обаче Иван Петков вече съобщи в профила си във Фейсбук, че ще бъде народен представител. Втори в листата е Иво Христов, който е гражданска квота.  

Според подписалите писмото – Димитринка Вакрилова – временно изпълняваща длъжността председател на ГС на БСП  и председателите на партийните структури в 5 от 6 – те пловдивски райони, оставането на Корнелия Нинова на поста е фатално за политическото битие на социалистическата партия. Те обвиняват Нинова, че с действията си е подарила победата на ГЕРБ, а с неадекватните си решения е довела БСП до състояние на незначим политически субект. Подписалите писмото заявяват, че няма да присъстват на свиканата на 10 април среща на тема : „Преминали избори и стабилизиране на партията“, защото по думите им тя е „безвъзвратно закъсняла“.

Обвиненията към Корнелия Нинова са, че се е опитала да извърши пълзящ преврат в Пловдивската партийна организация, подменила е изцяло листата и е назначила паралелен предизборен щаб в Пловдив. Районните структури на партията ще анализират задълбочено причините и факторите за загубата на изборите през следващите няколко дни. Те ще бъдат обобщени на заседание на Градския съвет на 15 април. 

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 09.04.2021 г. 17:11 ч.

Източник: bnr.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x