INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Туроператори настояват туризмът да е приоритет в следващия кабинет

Туризмът да се превърне в приоритетен отрасъл за новото правителство, призовават от Обединение „Бъдеще за туризма” (ОБТ). От бизнеса настояват новият ресорен министър на сектора да е професионалист, който познава бранша и неговите проблеми в детайли.

Според тях наложителните мерки за излизане от кризата на индустрията са изготвяне на стратегия – дългосрочна и краткосрочна, за развитие на туризма, стабилизиране на туроператорския бранш чрез учредяване и внедряване на Гаранционен фонд, създаване на контролно звено за овладяване на сивия сектор, като предпоставка за справедлива бизнес среда.

Като изработване и предлагане на кредитен продукт без обезпечение и на преференциални лихвени нива, който да осигури ликвидни средства на фирмите; преструктуриране на задълженията към банки; цялостна програма за подпомагане на заетостта в сектора, която предполага удължаване на действието на мярката 60/40 поне 2 години и превръщането и в 80/20.

Работодателите в сектора се надяват на успешен диалог с екипа на бъдещия министър на туризма за разработване, приемане и изпълнение на тези приоритети.  

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 20.07.2021 г. 12:49 ч.

Източник: Труд

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x